poniedziałek, 9 lipca 2012

Tylko dla dorosłych - arbuzowe daiquiri

Zdaniem Nigelli Lawson "prawdziwie wyluzowany kucharz nie powinien zbyt długo stać w kuchni bez drinka w dłoni" - no to ciach! Arbuzowe daiquiri według jej przepisu z książki "Nigella gryzie"

Składniki:
  • 100 ml (albo według smaku) rumu Bacardi,
  • sok z jednej dużej limonki,
  • 1 czubata łyżka cukru pudru,
  • kawałki zamrożonego arbuza, ok. 10x5 cm

Wykonanie:
Wrzucić wszystkie składniki do blendera i zmiksować na różowawy, pienisty mus.



 Świeżo wyciągnięte z zamrażarki kostki arbuza niezbyt łatwo rozbijają się w blenderze jednak warto być cierpliwym - super smak z delikatną nutą alkoholu. Fantastyczny drink na lato!

2 komentarze:

  1. rum i arbuz :D cóż za genialne połączenie! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. :) dokładnie - naprawdę pyszne!

    OdpowiedzUsuń