Składniki:
- 5 sztuk małych ziemniaków,
- 5 plastrów szynki szwarcwaldzkiej,
- 1 łyżka ostrej musztardy,
- 1 łyżka miodu
Wykonanie:
Ziemniaki umyć (nie obierać) , wstawić do garnka z wodą i gotować ok. 15 min. Odlać ostrożnie wodę. Po ostudzeniu ziemniaki obrać. Szynkę szwarcwaldzką posmarować musztardą i miodem. Każdy ziemniak obwinąć szynką i układać na blasze wyłożoną papierem pergaminowym. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni i piec ziemniaczki ok. 12-15 min.
Jestem wielką fanką ziemniaków i czasem wystarczają mi za cały obiad. W wersji pieczonej z szynką tym bardziej. Piekłam 15 minut. Do tego podałam warzywa gotowane na parze. To jest to!
super pomysl! musze tak zawinac kiedys ziemniaczki ^^
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalny pomysł,a ziemniaczki pysznie wyglądją, kupiłam w lidlu szynkę szwarcwaldzką, bo właśnie w promocji, więc takie ziemniaczki na pewno zrobię:)
OdpowiedzUsuń